Φωτιά παίρνουν τα laptop με το που έρχεται το καλοκαίρι και πρέπει να καθαρίσουμε άμεσα τους ανεμιστήρες και τις διόδους ψύξης πριν προκαλέσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα στο αγαπημένο μας laptop.

1453354101computer-cleanΣχεδόν όλα τα laptop έχουν πρόβλημα με την ψύξη τους λόγο της φιλοσοφίας κατασκευής τους. Πρέπει στον ίδιο ελάχιστο χώρο που έχουν, να χωρέσουν chip, που λειτουργούν σε υψηλές συχνότητες και παράγουν μεγάλη θερμοκρασία. Στον ίδιο μικρό χώρο οι σχεδιαστές προσπαθούν να βρούνε έξυπνες λύσεις απαγωγής της θερμότητας και τα καταφέρνουν με δυνατά ανεμιστηράκια και χάλκινες heat pipes. Όλα αυτά δουλεύουν άριστα όταν είναι καθαρά και κυκλοφορεί ο αέρας. Η ίδια όμως η κυκλοφορία του αέρα σε συνδυασμό με το περιβάλλον χρήσης συγκεντρώνουν σκόνη και μικροσωματίδια που συσσορέυονται με τον χρόνο και φράζουν τελικά την ροή του αέρα.

Τα πρώτα συμπτώματα είναι η υψηλή θερμοκρασία που έχει το laptop και ο αυξημένος θόρυβος που κάνουν οι ανεμιστήρες. Με την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων θα πρέπει άμεσα να καθαριστεί το laptop γιατί η αυξημένη θερμοκρασία του επεξεργαστή και των κυκλωμάτων της κάρτας γραφικών θα οδηγήσει τελικά στην βλάβη του και σε μεγάλο κόστος επισκευής.

Το επόμενο στάδιο είναι να αρχίσει το laptop να λειτουργεί αργά, να κολλάει, ή ακόμη χειρότερα να κλείνει μόνο του. Αυτό συμβαίνει γιατί ενεργοποιούνται οι διακόπτες ασφαλείας από την πολύ υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσουν. Αν το laptop σας κλείνει από την πολύ υψηλή θερμοκρασία, μην το ξανά ανάψετε πριν καθαρίσει γιατί ο κίνδυνος να ψηθούν τα κυκλώματα είναι άμεσος.

Η καλύτερη τεχνική για να είναι πάντα το laptop μας υγιές και καθαρό από σκόνη, είναι μία φορά τον χρόνο να καθαρίζεται από εξειδικευμένο τεχνικό. Συνήθως καθαρίζουμε τα laptop στην αρχή του καλοκαιριού, έτσι ώστε να είναι πεντακάθαρο

prinmeta